Zo voorkom je schimmel in je slaapkamer

voorkom je schimmel

Binnenshuis schimmel is altijd een reden tot bezorgdheid, maar schimmel in de slaapkamer is vooral waar omdat het vaak de meest gebruikte kamer in een huis is. Het is aan jou om jezelf te beschermen tegen blootstelling aan schimmels, of je nu je huis bezit of huurt. Het volgende artikel helpt je deze belangrijke verantwoordelijkheid te vervullen.

Hoe maak ik een schimmelwerende slaapkamer?

1. Ventilatie

Het verbeteren van de ventilatie in belangrijke delen van uw huis is een stap in de richting van schimmelpreventie. Als je elke ochtend wakker wordt, maak er dan een gewoonte van om al je slaapkamerramen te openen en een tijdje open te laten staan.

Ventilatie
Dit helpt twee dingen te bereiken. Ten eerste heb je frisse lucht in plaats van muffe ‘nachtlucht’. Ten tweede heb je een lagere luchtvochtigheid terwijl je de kamer ventileert.

ben je aan het maken
Maar als u in een zeer vochtig gebied als Florida woont, kunt u het beste vertrouwen op airconditioners of luchtontvochtigers. Alleen het openen van vensters zal in deze gevallen niet veel goeds doen.

2. Planten

Zie je vage witte dingen op je planten of plantstelen? Het is waarschijnlijk echte meeldauw! De schimmelsporen hechten zich over het algemeen aan een jong blad. Hier kunnen ze snel ontkiemen en groeien en zich verspreiden naar andere delen van de plant en nabijgelegen gebieden.
Schimmel komt ook voor in kamerplanten. Hoewel de schimmel de plant niet beschadigt, is hij onooglijk en laat zien dat er duidelijk een probleem is. De stoffig ogende schimmel wordt meestal veroorzaakt door slechte drainage, overbemesting van de plant en / of vervuilde potgrond.

3. Tapijt

Tapijten kunnen uw huis er schoner en aantrekkelijker uit laten zien. Maar wist je dat je tapijt je ziek kan maken?
Onder het oppervlak van een tapijt bevinden zich honderden ziekteverwekkers en allergenen. Van uitwerpselen van dieren en huidschilfers van huisdieren tot bacteriën en schimmelsporen. Omdat vuil in wezen voedsel is voor schimmel, is het van cruciaal belang om uw tapijt schoon te houden om schimmel buiten te houden.
Extra tips voor schimmelpreventie

Tips voor schimmelpreventie

schimmelpreventie

Houd je matras schoon door hem regelmatig te stofzuigen
⦁ Koop een hypoallergeen matras en gebruik een waterdichte matrashoes.
⦁ Plaats slaapkamermeubilair weg van de muren om luchtstroom mogelijk te maken en schimmelgroei te voorkomen.
⦁ Zorg er na het reinigen voor dat alle kleding volledig droog is en berg ze niet op en vouw ze pas op als ze klaar zijn.
⦁ Is je slaapkamer verbonden met je badkamer? Open in dat geval het raam direct na het douchen. U kunt de afzuigventilator ook minstens een half uur laten draaien na het douchen.
⦁ Houd de deur van uw slaapkamer open om luchtcirculatie te garanderen.
⦁ Als u in een vochtige omgeving woont, gebruik dan een luchtontvochtiger om de binnenlucht droog te houden of om uw airconditioning en plafondventilatoren regelmatig te laten werken.
⦁ Reinig en droog het gebied onmiddellijk wanneer er water in uw slaapkamer komt.
De sleutel om schimmel in uw slaapkamer te voorkomen is eenvoudig: vochtregulatie. Gebruik de handige tips hierboven om potentiële probleemgebieden in uw slaapkamer te identificeren en te corrigeren. Als u dit doet, kunt u gezond slapen, wetende dat uw schimmelproblemen tot het verleden behoren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *