Twee eenvoudige methoden om schimmel van muren en plafonds te verwijderen

Muren en plafonds

Methode 1: Schimmel verwijderen met bleekmiddel

Bleekmiddel is misschien wel de beste optie voor het verwijderen van schimmel. Het is niet alleen een goed reinigingsmiddel, maar het doodt ook de schimmel en bacteriën en reinigt de muren en plafonds om te voorkomen dat schimmel terugkeert. Dit is wat u nodig heeft als u bleekmiddel gebruikt om uw muren en plafonds schoon te maken:

bleekmiddel

Trek de handschoenen aan, bedek je neus en mond met een masker of sjaal en maak een oplossing van een deel bleekmiddel en tien delen water in je emmer. De handschoenen dienen als bescherming voor uw huid aangezien overmatig contact met bleekmiddel huidirritatie of verbranding kan veroorzaken, terwijl de sjaal voorkomt dat u de harde dampen van bleekmiddel inademt. Het is ook een goed idee om alle ramen open te houden voor maximale ventilatie.

Doop het ene uiteinde van de doek in de oplossing en knijp er voorzichtig in om wat water te verwijderen. Ga op je ladder staan ​​en veeg de mal weg van je muren en plafond en dompel de andere uiteinden van de doek opnieuw onder totdat je alle mal hebt verwijderd. Gebruik niet te veel kracht om een ​​schadevrije wand- en plafondreiniging te garanderen. Je kunt een frisse oplossing maken als het water te vuil wordt of gewoon meer doeken gebruiken. Overweeg om voor moeilijk bereikbare plaatsen of ingewikkelde gebieden een oude tandenborstel te gebruiken om schoon te maken.

Zodra je muren en plafonds geen sporen van schimmel vertonen, neem je een droge doek en druk je deze tegen de vochtige plekken om zoveel mogelijk vocht op te nemen. Gebruik geen gewoon water om de muur af te spoelen, aangezien het bleekmiddel werkt als een ontsmettingsmiddel en preventief voor meer schimmelgroei.

Methode 2: schimmelverwijdering met azijn

Velen kiezen voor azijn boven bleekmiddel of andere chemicaliën omdat het 100% natuurlijk en veilig is. Het verspreidt geen gevaarlijke dampen in uw huis, zoals de meeste chemicaliën. Net als bleekmiddel kan het ook toekomstige schimmelgroei doden en voorkomen, maar alleen als het regelmatig wordt aangebracht op gebieden die vatbaar zijn voor schimmel rond uw huis. Verzamel deze items bij het schoonmaken met azijn en volg de stappen:

azijn

Giet de azijn in de droge spuitfles (meng er geen water in) en spuit een flinke hoeveelheid op de door schimmel aangetaste plekken. Laat het een uur zitten voordat je verder gaat met de volgende stap.
Gebruik een schone doek gedrenkt in gewoon water en veeg de mal weg van de muren en plafonds. U kunt ook een schrobborstel met stevige haren gebruiken, omdat dit effectiever is bij het verwijderen van verharde schimmel en vlekken.

Gebruik een droge, absorberende doek om vocht op te nemen door te deppen of tegen de schoongemaakte plekken te drukken. Houd de ramen open om het gebied sneller te drogen en laat de azijngeur naar buiten gaan.
Om schimmelgroei met azijn te voorkomen, moeten plafondhoeken en andere gebieden waar schimmel waarschijnlijk zal groeien, één of twee keer per week worden besproeid met dezelfde azijn in de fles….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *