Top verborgen plaatsen Mogelijk vindt u schimmel

Vind schimmel

Informatie over hoe verborgen schimmels in onze huizen ons ziek kunnen maken, is goed gedocumenteerd door de media en aannemers die kosten hebben voor het verwijderen van schimmel uit gebouwen. We verwachten allemaal dat schimmel op de vochtige en donkere plaatsen in onze huizen op de loer ligt, zoals kelders of kruipruimtes. Maar er zijn veel meer plaatsen waar schimmel in uw huis kan groeien die u misschien nooit zult ontdekken, tenzij u wat onderzoek doet. Laten we eens kijken naar enkele van de plaatsen waar schimmelsporen kunnen gedijen, zodat u weet waarnaar u moet zoeken.

1. Vensterbanken

We besteden niet vaak veel tijd aan het onderzoeken van onze vensterbanken, maar ze zijn een uitstekende plek om schimmel te laten groeien en verspreiden. Vensterbanken worden vaak blootgesteld aan vocht door condensatie en ze krijgen alleen een goede luchtstroom tijdens de zomermaanden wanneer de ramen open staan. Het vuil dat zich ophoopt in de groeven van de vensterbanken zorgt voor waardevol voedsel en ze kunnen snel groeien.

Vensterbank

Vensterbank

Om schimmel in uw vensterbanken te voorkomen, veegt u de ramen naar beneden als u veel condens ziet en verwijdert u regelmatig de raamrails om de voedselbron uit de mal te verwijderen.

2. Zolder

Als er een soort waterlek in uw kamer is, is de kans groot dat schimmel op uw zolder kan groeien. Het stof dat zich op zolder ophoopt in combinatie met weinig luchtstroom is een perfecte omgeving voor het succes van tracks.
Controleer regelmatig uw zolder op schimmel en zorg ervoor dat er ventilatieopeningen zijn om de circulatie naar het gebied te bevorderen. Als u daklekken heeft, laat deze dan onmiddellijk repareren. Het is het beste om uw dak regelmatig te laten inspecteren om eventuele lekken op te vangen voordat ze een ernstig probleem veroorzaken, en vooral na hevige regen of ander slecht weer.

3. Slaapkamer met tapijten en kussens

Vocht van betonnen vloeren of natte kruipruimtes kan gemakkelijk zijn weg vinden naar uw tapijt en uiteindelijk naar het tapijt. Als u huisdieren heeft die af en toe een ongeluk op het tapijt hebben, kan dit de kans vergroten dat daar schimmelsporen groeien. Helaas, als je tapijt vreemd begint te ruiken of vochtig lijkt, is het te laat – schimmel groeit waarschijnlijk al.

 
Het lijkt de gemakkelijkste manier om schimmelgroei op tapijt of vulling te voorkomen, ongeacht het vochtgehalte, door het tapijt schoon te houden. Vuil stimuleert schimmelgroei, zoals we hebben ontdekt. Door minimaal één keer per week te stofzuigen en uw tapijten regelmatig te laten reinigen, kunt u gemakkelijk voorkomen dat er sporen in uw tapijt komen.

Schimmel is op de meeste plaatsen aanwezig en kan mensen soms ziek maken. Als u uw huis een gezonde leefruimte wilt houden, moet u deze plaatsen controleren op mogelijke problemen. Gelukkig zijn oplossingen gemakkelijk te bereiken met een beetje toewijding en training over waar je op moet letten en hoe je moet reageren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *