5 manieren om schimmel op natuurlijke wijze te doden

doden schimmel

U hoeft niet over te schakelen op agressieve chemicaliën. Schimmel en meeldauw zijn natuurlijke bijproducten van een vochtige omgeving, maar dat betekent niet dat je je huis met de sporen wilt delen. In plaats van zich te wenden tot agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of borax, om schimmel te verdrijven, zijn er natuurlijke manieren om schimmels thuis te doden die uw gezin, uw huisdieren of het milieu niet schaden.

Azijn

Terwijl je het met water kunt verdunnen om de doordringende geur te verwijderen, werkt azijn het beste als een schimmelmoordenaar wanneer het rechtstreeks uit een fles op het aanstootgevende gebied wordt gespoten. Laat het een paar uur intrekken en schrob de vorm dan met een borstel. Als de geur van azijn je stoort, voeg dan een paar druppels etherische olie toe, maar verder weet je dat de krachtige geur verdwenen is wanneer je terugkeert van boodschappen of naar je werk. Studies hebben aangetoond dat witte azijn 82 procent van de schimmelsporen doodt, evenals virussen en bacteriën. Azijn kan ook schimmel voorkomen als je het op oppervlakken spuit en laat drogen.

Azijn

Tea tree olie-oplossing

Tea tree olie, hoewel effectief als een natuurlijke schimmelverwijderaar, is duurder dan sommige andere milieuvriendelijke remedies, maar slechts twee theelepels tea tree olie vermengd met twee kopjes water kan even duren. Spuit de oplossing op de schimmelsporen maar spoel niet af. Tea tree olie heeft ook een sterke geur, die binnen enkele dagen verdwijnt.

Citruszaad extract en water: In tegenstelling tot azijn en tea tree olie, heeft citrus zaad extract (zoals grapefruit) geen geur. Verdun ongeveer 20 druppels extract met 2 kopjes water, meng in een spuitfles en spuit op het blik. Net als bij de andere oplossingen, niet uitspoelen.

Waterstof peroxide

Waterstof peroxide

spuit drie procent waterstofperoxide uit een fles op het beschimmelde oppervlak en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Schrob en veeg vervolgens af met een vochtige doek om de resterende schimmelsporen te verwijderen. Je kunt ook waterstofperoxide en azijn samen gebruiken en de fles vervolgens op een donkere plaats bewaren (omdat licht de kracht van waterstofperoxide afbreekt).

Bakpoeder

Gebruikt met azijn en water of gewoon met water, is zuiveringszout effectief om schimmel op natuurlijke wijze te verwijderen. Los zuiveringszout op in water of een oplossing van water en azijn en spuit op het oppervlak. Laat het zitten, schrob en veeg het af met een vochtige doek. Zuiveringszout is een natuurlijk desinfecterend middel en zeer mild, dus deze oplossing reinigt de schimmel zonder een geur achter te laten.

Hoe voorkom je natuurlijk schimmel? Veeg regelmatig vochtige oppervlakken af, laat een ontvochtiger draaien (of probeer deze doe-het-zelfbenaderingen), spuit azijn op vochtige oppervlakken zoals douches als je er niet bent, en pas vooral op voor lekken. Schimmel is natuurlijk, maar niet zozeer thuis.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *